Първа копка на канализацията в Устина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:51 / 03.11.2021
2032
В Устина започва строителството на канализацията. Първа копка на новото съоръжение направи кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. На събитието присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, председателят на общински съвет "Родопи" Георги Цанков, общинските съветници: Кера Тошева, Ренгинар Мустафова, Бюлент Шакир, Галина Вълева и кметовете Нели Бундева, Ивайло Данаилов и Румяна Самоковарева. Домакин е кметът на село Устина Нели Бундева.

Проектът е на стойност малко над 1,6 милиона лева, отпуснати целево от държавния бюджет. Със средствата ще бъде продължен един от ключовите проекти за община "Родопи", като това ще направи селото първото с почти изцяло завършени главни колектори.

Строителството предвижда изграждането на два главни колектора, около един километър канална мрежа и още толкова отклонения. Новата канализация ще обслужва над 80 домакинства в Устина.

Мрежата ще преминава през улиците "Бончо", "Петър Берон", "Кочо Честименски", "Гоце Делчев" и "Антон Иванов". Строителството започва от улица "Бончо", след което два екипа ще работят паралелно по изграждане на двата колектора.

"Това е един от най- дълго чаканите проекти за администрацията на община "Родопи" и за жителите на Устина. Проектът ще подобри не само живота на местните хора, но и на туристите, които посещават селото заради винения туризъм в подножието на Устинския водопад.

Това беше едно от предизборните ми обещания и днес съм радостен, че слагаме началото на изпълнението му. Сега пожелавам на фирмата да се справи в срок и изграденото да отговаря на европейските изисквания за качество", каза кметът Павел Михайлов. Ренгинар Мустафова от името на населението каза, че е видимо как за всяко село в общината се отделят средства и се правят подобрения.

Още преди десет години в Устина са изградени главни колектори 1 и 2. В последствие, със средства по ПУДООС е продължено строителството с колектор 2-продължение. След актуализиране на проекта е издадено ново разрашение за строеж, а строителната площадка е открита през октомври. Срокът за изпълнение е половин година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).