Психолози: Двама са извършителите на убийството на сестри Белнейски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:23 / 14.02.2011
2633
Пазарджишкият окръжен съд изслуша психологична експертиза, извършена от Неделчо Стойчев, Любка Христова и Тодор Тодоров на неизвестен извършител на убийството на сестрите Белнейски. При нея са използвани данни от местопрестъплението, свидетелски показания, експертизи, данни от ексхумацията. Според специалистите става дума за 30-40-годишни извършители, двама мъже, българи, които са в приятелски отношения помежду си. Единият живее близко до местопроизшествието и е известен добре в обществото. Има средно или висше образование. Имал е многобройни сексуални контакти с момичета като е използвал автомобила си за това. Заедно с другия извършител имат многобройни връзки, ексцентрични са по характер, употребяват алкохол и наркотици.

Психолозите допускат възможността срещу някой от двамата да има оплаквания от малолетни момичета за насилие. Те се интересуват от хода на разследването. Възможно е дори да са разпитвани от полицията. Единият си е купил кола, тъй като не може без автомобил. Неделчо Стойчев уточни, че това е профил, изведен от данни от експертизата, при която се съдържат заключения, че има извършено пътнотранспортно произшествие. Специалистите предполагат, че единият от извършителите е по-заможен, именно заради тези данни - за пътнотранспортно произшествие. Стойчев обясни, че при определяне на възрастта е възможно да се допусне грешка, тъй като понякога 50-годишни мъже действат като 20-годишни. Той обясни, че целта не е да се визира извършителят, а да подчертае кръга от заподозрени лица.

Неделчо Стойчев обясни също, че е правен профил на евентуалния извършител още през 2006 г., който се различава от този, тъй като в експертизата на доц. Мария Грозева тогава, насилие се посочва като основна причина за смъртта.
Окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева поиска да се прочетат резултатите от полиграфското изследване. Защитата на Колев оспори искането, тъй като то дава степен на вероятност и няма стойност на доказателство. Съдия Коста Стоянов зададе въпрос към обвиняемия иска ли да бъдат прочетени резултатите от полиграфското изследване. Защитата чрез адвокат Марин Марковски отговори отрицателно. Съдът се произнесе, че няма основания да бъдат прочетени резултатите, тъй като не е предвидена законова възможност за това. Съдебното заседание е прекъснато за един час след което продължават разпитите на експерти.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).