Проверяват извинителните бележки на ученици с над 200 отсъствия в Асеновгрaд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:07 / 09.06.2011
3180
Прокуратурата в Асеновград образува проверка във всички училища в града във връзка с многото отсъствия на ученици и представените извинителни медицински бележки. Това съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград. За целта със заповед на районния прокурор Калоян Димитров е назаначена специална комисия. Проверката е във връзка с документите, с които учениците извиняват своите отсъствия. 

При учениците от 9 до 11 клас има случаи с над 200 извинени отсъствия за учебната година, каза, във връзка с проверката директорът на СОУ "Св. Княз Борис I" в Асеновград Петър Шиков. Той уточни, че в началотo на месеца инспектори от Детска педагогическа стая за иззели документи, удостоверяващи причините за липсата на децата от учебните часове. Законодателят не е фиксирал максималния брой на извинените отсъствия, на които учениците имат право, а единственото, което е отбелязано в закона е, че децата трябва да има определен брой текущи оценки, за да се оформят срочните и годишните оценки, каза Шиков. По думите му правилникът на приложение не конкретизира, че освен медицинската бележка, ученикът трябва да представи амбулаторна карта, за да бъдат извинени отсъствията, а е посочено само, че се изисква медицинска бележка. Занапред може би ще ги искаме, за да сме сигурни, че детето действително е посетило лекаря си и предоставя реален документ, добави Шиков. Той допълни, че учителите не са изказали съмнения за фалшиви бележки и каза още, че ангажимент на родителите е да следят отсъствията на децата си и това как се развиват здравословно децат им. В училището не правим такива разследвания, каза Шиков. Когато учениците предоставят прекалено често извинителни бележки, разговаряме и с тях и с родителите им, обясни директорът.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Петото дете на Чаплин: Човекът от екрана е някой различен от баща...
Любопитно: Колко са минералните бани по пътя на Родопската теснол...
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).