Прокуратурата във Велинград започна проверка по сигнал на общински съветници срещу зам.-кмета Милиян Арсов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:20 / 13.04.2007
1122
Районната прокуратура във Велинград е започнала проверка по сигнала на групата общински съветници от БСП срещу зам.-кмета на общината Милиян Арсов. Сигналът беше подаден в края на март и е за извършени нарушения от страна на Арсов, чийто ресор в местната администрация е евроинтеграцията. На пресконференция в Пазарджик БСП-съветниците заявиха, че в разрез с изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация Милиян Арсов е участвал със своя фирма в проект на Министерството на труда и социалната политика.

"АТМ България" ЕООД е регистрирана в Кърджали преди три години, време, през което Милиян Арсов беше заместник на тогавашния градоначалник Фидел Беев, сега депутат от ДПС. Информацията за това беше изнесена през март от общинския съветник Тома Пачалов. Тогава той съобщи, че заместник-кметът на Велинград е спечелил със своята фирма проекта "Оценка на потенциала на местното икономическо развитие" на стойност 58 000 лева. Договорите на фирмата са били подписвани от майката на Арсов - Светла, въпреки че тя не е била упълномощена с пълномощно, надлежно заверено от нотариус. Заверката е била направена от кмета на село Драгиново Ахмед Алендеров, като това е станало в нарушение на неговите пълномощия като кмет.

Срокът за проверката е 30 дни, след което прокуратурата във Велинград ще обяви решението си. Информацията е на радио "Фокус" - Пазарджик .


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).