Прокуратурата разследва смъртта на 5-месечно бебе, починало в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:27 / 08.10.2015
3727
Районната прокуратура в Пазарджик е образувала досъдебно производство за смъртта на 5-месечно бебе от ромския квартал " Изток" на града, съобщи за "24 часа" говорителят на държавното обвинение Димитрия Ганчева.

Момиченцето Бонка е починало в интензивния сектор на областната болница в Пловдив на 5 октомври, където е било прието с диагноза пневмония седмица преди смъртта му.

Детето е родено от 17-годишна непълнолетна майка от ромски произход, която е неграмотна и не знае български. Тя отглеждала бебето си като самотен родител, заедно със своята майка в къща без ток. В средата на септември двете жени решили да изкъпят момиченцето, без да проверят температурата на водата, и го изгорили. Незабавно отишли на лекар, който ги насочил към болница в Пловдив.

Там прегледали детето, дали на майката дефламол против изгаряния и ги върнали за домашно лечение в къщи. На 30 септември Бонка е приета в детското отделение на болницата в Пазарджик, където и била поставена диагноза пневмония. Ден по-късно детето е преместено в Пловдив заради тежкото му състояние, където починало.

На този етап образуваното досъдебно производство по повод смъртта на детето е за убийство по непредпазливост, обясни прокурор Димитрия Ганчева. 

Назначена е аутопсия, която ще бъде извършена в Пловдив и трябва да изясни конкретните причини за смъртта на момиченцето.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).