Прокуратурата разследва "кабелната война"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:54 / 07.10.2011
7086
Районната прокуратура в Асеновград е образувала дознание във връзка с прекъснатата доставка на интернет, кабелна и цифрова телевизия на хиляди асеновградчани, заради прерязан оптичен кабел - съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

"Правим всичко възможно по най-бързия начин да се пуснат телевизията и интернетът, тъй като в крайна сметка са ощетени гражданите" подчерта асеновградският районнен прокурор. Той изрази надежда, че възстановяването ще стане до края на днешния ден.

Прокурор Калоян Димитров обясни още, че екип от разследващи заедно с вещи лица ще посетят на място шахтата с отрязяните кабели. Експертната им оценка ще е основание да се прецени кой е виновен за рязането на кабелите и едва тогава ще се реши какво да се предприеме - обясни прокурор Калоян Димитров.

Той припомни, че войната между бившите съдружници Красимир Кирев и Иван Гологанов продължава повече от година и са необходими точни доказателства, за да се прецени чия е вината за сегашната ситуация.

Районният прокурор на Асеновград каза още, че са постъпили жалби и от двете страни - още вчера са подадени две жалби от телевизия "Тв Сат Ком", чиито собственик е Красимир Кирев, но вече има постъпили жалби и от Иван Гологанов - собственик на "Цифрова кебелна корпорация" ЕООД. "Нужно е време, за да преценим и реагираме", допълни прокурор Димитров.

Припомняме, че от вчера хиляди абонати и институции в Асеновград, както и такива в Пловдив са без телевизия и интернет заради спор между фирмите - "Тв Сат Ком" и "Цифрова кабелна корпорация".

Източник: БНР


Виж коментарите (11)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
29.11.2023 Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).