Продължават безплатните прегледи за хората от община Съединение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:31 / 02.05.2012
2866
Профилактичните прегледи за рак на простатата при мъжете и рак на шийката на матката при жените, инициирани от кандидата на ГЕРБ за кмет на Община Съединение Сашо Динчийски, продължават на 3 и 5 май. През първата от двете седмици, в които те се проведоха, хората имаха интерес, но се оказаха плахи. Никога не ми се е случвало да ми правят такъв преглед, защото най-близкият специалист е в Пловдив и за да ида дотам - първо ще си загубя половин ден и после - ще си платя прегледа още веднъж заради пътуването, коментира един от първите престрашили се за профилактиката Павел Адърски. Той е на 82 години и е от Съединение. Много съм доволен, че мога да се прегледам безплатно в града, в който живея, каза Адърски с благодарност за инициативата. 

Според Стою Лапков и Петко Маринчешки, които също бяха решили да се прегледат, би било добре това да стане практика в града им - по техния съвет, един път седмично да имат достъп до такъв специалист.
 
Дамите, които се възползваха от поканата на ГЕРБ, също останаха доволни, че без да бъркат в семейния бюджет, се прегледаха и им взеха цитонамазка. Всички ще очакват резултатите, които ще бъдат обявени в седмицата от 7 до 11 май.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Съединение Сашо Динчийски напомни, че до заключенията има още по един ден, в който мъжете и жените могат да се прегледат за този тип карценоми. На 3 май от 12, 30 до 15, 30 часа са гинекологичните прегледи, а на 5 май от 15 до 18 часа - на мъжете. Това са социалнозначими заболявания, тъй като заради ниската култура на профилактика у нас се откриват много късно и се лекуват трудно, коментира Динчийски. Той още веднъж призова хората не само от общинския център, но и от селата, да не се притесняват и да използват възможността да се срещнат със специалисти. 

За прегледите не е необходимо направление от личен лекар.

Виж коментарите (0)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Регионални новини:
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).