ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Приеха бюджета на община Кричим за 2013-а
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 04.03.2013Коментари (0)1058
©
След проведеното на 26 февруари 2013 г. редовно заседание на Общинския съвет, община Кричим вече има приет бюджет за текущата година. Бюджета е съставен при условията на продължаващата икономическа и финансова криза, но осигурява ресурс за изпълнението на основните приоритети и цели на Общинския план за развитие на община Кричим за периода 2007-2013 г., които да гарантират макар и бавното, но устойчиво развитие на града. 

По този повод кметът на община Кричим Атанас Калчев коментира: 

"В изпълнение на разпоредбите на Закона за общинските бюджети, проекта на бюджета е представен за публично обсъждане от кричимската общественост и е внесен в регламентирания от закона срок за разглеждане от постоянните комисии на Общински съвет при община Кричим. Като вносител взех участие в работата на комисиите по време на заседанията, придружени от бурни дебати, некоректни почти лобистки предложения в частен интерес на определени физически лица от страна на общинските съветници - представители на ПП ДПС и ВМРО - НИЕ. 

Липсата на конструктивно мислене по обществено значими проблеми и на конкретни предложения по жизненоважни и приоритетни за нашата община въпроси, от страна на съветници от тези две партийни листи, ме провокират чрез медиите да отправя запитване до политическите ръководства на ДПС и ВМРО-НИЕ: Каква е ролята и задачата на техните съветници в Общинския съвет на община Кричим - да работят в полза на и за развитието на града или с всички възможни средства и методи, включително с провокации и бойкотиране, да блокират работата на кмета и на общинска администрация.

Приемането на бюджета на община Кричим за 2013 г. е от значение не само за кмета на Кричим и неговата администрация, а жизнено важна необходимост за целия град. Неприемането на бюджета за тази година би означавало блокиране изпълнението на водния проект, на трите проекта за благоустрояване и ремонт на пешеходния мост, невъзможност за обслужване на дълга, който общината пое за да се извърши ремонт на двете начални училища и детската градина. И всичко това на прага на новия програмен период 2014-2020 г., през който достъпа до финансов ресурс за малки общини като Кричим ще бъде почти невъзможен, защото такива ще бъдат условията на новите оперативни програми.

Такава задача ли изпълняват съветниците от ДПС и ВМРО-НИЕ - да обрекат своя град на летаргичен сън, на бавно забвение, на постепенна разруха и обезлюдяване, само защото те самите не са на власт, а в опозиция? Ако е такава, то кой им я постави - партийно поръчение или волни изпълнения на местните съветници, и кой ще им потърси сметка за безотговорното поведение, тези които са ги избрали или които са поставили задачата? Всеки уважаващ себе си общественик, управленец или политик уважава мнението на другия, дори когато то е различно или противно. Всичко останало е лицемерие и манипулация на обществото или на тази част от обществото, която ти е гласувала доверие да я представляваш!

Като кмет изказвам своята благодарност на общинските съветници от "Нашият град", ГЕРБ и НДСВ, за проявената отговорност и принципна позиция при решаването на едни от най-важните въпроси за община Кричим за 2013 година - приемането на общинския бюджет. С подкрепата си те показаха, че особено в година, белязана от продължаващата тежка финансова и икономическа криза, основен приоритет в работата на общинските съветници са проблемите на гр. Кричим, които трябва да се решават днес и сега, а не утре, когато ще е много трудно, ако не и невъзможно".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: