Премиерът: Всеки ден зад нас остават стотици километри шосета и магистрали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
15:50 / 21.09.2011
5171
Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха напълно рехабилитирания път в област Пловдив Красново-Старосел-Черничево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Церемонията, на която беше прерязана лентата на ремонтирания участък с дължина около 22 км, се проведе в с. Черничево, на разклона за с. Старосел, по пътя Пловдив-Хисаря.

"Всеки ден зад нас остават десетки, стотици километри шосета и магистрали, детски градини, пречиствателни станции и така ще продължаваме и занапред. Ето така се прави културен туризъм: за да видят хората "златната маска", трябва да могат да стигнат до нея", категоричен беше премиерът.

"Обновеният и рехабилитиран път до Старосел ще разгърне потенциала на региона. В наши ръце е да направим едно съчетание на културния и спа туризъм в района. За целта трябва да има добра пътна инфраструктура, за да може природните дадености, които имаме, да бъдат достъпни и за нас, и за чужди туристи", каза министър Павлова. Тя допълни, че това, което се прави в региона, не са само пътища. 

"Предстои да инвестираме значителен финансов ресурс и в паметниците на културата, за да могат те да бъдат обновени и рехабилитирани", поясни още Павлова. Не на шега министърът на регионалното развитие и благоустройството призова да се кара по-внимателно по новата отсечка, за да не се налага да се слагат нови ограничения за скоростта.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (30)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).