Празник на виното в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 31.01.2012
2222
Двадесетият "Конкурс за най-добро домашно вино" в община Асеновград ще приключи тържествено днес, 31 януари (вторник), с награждаването на победителите в него.

След като заявка за участие бяха направили 64 винопроизводители, до финала достигнаха 20 участници с 21 вина, реколта 2011 година. Тази година празникът ще бъде изнесен на площад "Акад. Н.Хайтов", където ще бъдат и изложенията на винопроизводители от района. Тържествата започват в 16.30 часа с откриването на изложба в Исторически музей Асеновград - "Виното от неолита до сателита".

В 17.00 ч. старт на празника на виното на площад " Акад. Николай Хайтов" ще даде Виевска фолк група. В 18.30 ч. победителите в конкурса " Най-добро домашно вино" ще бъдат обявени и ще получат своите награди. Безпристрастното жури и журито на публиката ще обявят своите номинации за първо, второ и трето място за червените вина и 5 поощрителни награди.

Наградите ще връчат д-р Емил Караиванов, кмет на община Асеновград, и д-р Светозар Шуманов, председател на Общински съвет Асеновград. Своите предпочитания към участвалите в надпреварата винопроизводители и техните вина ще отбележат с награди и Съюзът на предприемачите, които ще връчат наградата от жури на публиката, Ресторант "Асеновец", които ще дадат награда на най-възрастния участник в конкурса и Ротари клуб, които ще наградят най- младия участник. В юбилейното издание на конкурса ще бъдат отличени с грамоти и всички победители през изминалите 20 години от първото издание на конкурса.

На чаша вино в хотел Асеновец, от 19.00 часа за винарите ще пее народният певец Здравко Мандаджиев и Македонски хор, ще танцуват фолклорна танцова формация "Етноритъм" и формация "Дивна". Специален гост за празника ще бъде Николай Славеев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).