Политическа чистка в Пазарджик?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 21.12.2007
1670
Под "политическата метла" на кмета на Пазарджик Тодор Попов попадна директорката на Дом за деца с умствена и физическа изостаналост и увреждания "Вяра, Надежда и Любов", алармира читател на Plovdiv24.com.

Г-жа Бозева е директор на дома от 2001 год. и през 6-те години на управление на дома е доказала неведнъж своя професионализъм и организаторски умения. В следствие на множеството проверки на качеството на предлаганите в дома услуги (проведени както от Министерството на Труда и Социалните грижи, така и от Агенцията за защита правата на детето и Хелзинския комитет), Домът и грижите за децата са оценени като едни от най-добрите в страната.

Искрено съм възмутена и потресена от решението на новия кмет на Пазарджик - г-н Попов - да освободи г-жа Бозева от работа, пише читателката ни. Много добре си спомням как той, който преди да бъде избран за кмет на града, изпълнявайки длъжността на Председател на Общинския съвет на гр. Пазарджик, "сипеше" публично на празници на дома комплименти за работата и професионализма на г-жа Бозева. Как сега, едва месец след стъпването си в длъжност, промени мнението си, задава риторичен въпрос тя.

Дали отговорът се крие в политическата принадлежност на г-жа Бозева, член на БСП, и най-вероятно в нейната кандидатура за кмет на с. Черногорово (едно от селата в общ. Пазарджик), като "конкурент" на един от съюзниците на Господин Попов.

Plovdiv24.com се свърза с директорката на въпросния дом, г-жа Снежана Бозева. Тя потвърди цялата информация и подчерта, че не вижда друга причина, освен политическите й пристрастия, която да е наложила официалното искане от кмета на Общината доброволно да подаде оставката си. Позовани на чл. 331 от КТ, те искат да ме махнат само 6-7 месеца, преди да достигна възрастта за пенсиониране, продължи тя. "Твърдо съм решила да откажа и нямам никаква представа какво ще се случи след това", завърши горчиво Снежана Бозева.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
21.12.2007 Община Пазарджик отрича чистката със съмнителни доводи
Още новини от Регионални новини:
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).