Подобрява се състоянието на заболелите след хранителното отравяне в Розино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:03 / 13.06.2011
1556
Пациентите, приети в болница след хрaнителното отравяне в Розино се възстановяват, каза д-р Ваня Манчева, директор на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Тя уточни, че последствията от интоксикацията са овладяни и случаят може да се определи като бързопреходно заболяване. Още в събота вечерта всички пострадали са транспортирани с линейки до лечебните заведения в Карлово и Пловдив, предприети са необходимите мерки за адекватно лечение и голяма част от болните са се възстановили след броени часове. Проби от пациентите са пуснати за изследване още вчера, резулататите се очаква да станат ясни днес или утре. 

Като неграмотност, а не като липса на хигиена д-р Манчева определи случая в къщата на ромското семейство, където домакинята е оставила кайма на открито доста време преди да бъде извършена нейната термична обработка. Според директорът на Здравната инспекция в Пловдив не може да се твърди, че само при ромите нивото на хигиена е ниско, тъй като има и много показателни случаи за липса на хигиена и при българските семейства. По думите на Манчева въпросът за здравното възпитание на подрастващите и формирането на здравна култура е проблем на целия народ.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
13.06.2011 Проследено е разпространението на кебапчетата, консумирани при случая с хранителното отравяне
12.06.2011 Натровените с развалени кюфтета са в стабилно състояние
12.06.2011 70 натровени с развалени кюфтета и кебапчета
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).