Почистено е поредното нерегламентирано замърсяване в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:13 / 30.11.2020
2366
Поредното нерегламентирано замърсяване на територията на община Асеновград беше изчистено от служители на сметопочистващата фирма. Натрупаните отпадъци край съдовете за смет на улица "Мануш Войвода“ в града бяха събрани рано тази сутрин. От отдел "Екология и околна среда“ към общината информират, че по-голямата част от отпадъкът е бил строителен. Събрано е количество, достатъчно да напълни един съд – тип "гондола“.

Община Асеновград съобщава, че площадката за безплатно депониране функционира активно. Тя е изградена в приемната зона на Депото за твърди битови отпадъци в града. Площта й е 500 квадратни метра. На нея има разположени четири съда от тип "гондола" с вместимост на единия - 4 кубика. Всеки жител на общината може да предаде безвъзмездно строителен и едрогабаритен отпадък (фотьойли, дивани, матраци и други мебели от домакинството, тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия).

Припомняме, че ако опазваме природата чиста, тя ще ни се отплати. Самосъзнанието ще доведе до по-добро бъдеще за децата на България. Нека не забравяме, че почистването на нерегламентираните замърсявания е за сметка на всеки един гражданин. Община Асеновград апелира при забелязани нарушители да се сигнализира на телефон 112.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).