Пазарджик свива местата в "синя зона"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:55 / 13.11.2018
2188
Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "синя зона". Това ще стане след приемането на новата Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов. Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335. Близо 230 места за паркиране са в междублокови пространства, които ще бъдат предоставени изцяло на живущите да се разпореждат с тях, обясни Попов. Той посочи още, че ще бъдат намалени и абонаментите за паркиране на втори автомобил пред дома, ако жилището попада в платена зона.

В момента гражданите заплащат 50 процента от стойността на месечен абонамент за паркомясто, като тази ставка ще бъде намалена на 20 процента. Друга промяна е платеното паркиране през есента и зимата да бъде във времето от 8.00 до 17.30 часа, а през пролетта и лятото да е от 8.00 до 19.00 часа. Веднага след приемането на наредбата от общинския съвет предстои обявяване на нов конкурс за избор на наемател на "Синя зона", защото новият ще работи при по-различни условия, каза още кметът.

Източник: БТА

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).