Пазарджик отбелязва своя празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 21.05.2008
2303
В църквата "Свети Константин и Елена" в Пазарджик ще бъде отслужена тържествена литургия по повод днешния празник на града. Очаква се тя да бъде отслужена лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. След литургията от храма към централния градски площад ще тръгне литийно шествие. В 10.30 часа там да бъде вдигнат флагът на Пазарджик. Празникът там ще продължи с развлекателна програма. В 12.00 часа на парк-острова ще бъдат пуснати 22 фазана - броят им е символичен, тъй като днес Пазарджик отбелязва за 22-и път Деня на Светите равноапостоли Константин и Елена като свой празник.
Вечерта в празничния концерт ще участват дует "Шик", Севдалина и Валентин Спасови, Графа, дует "Ритон", попфолк звездата Анелия, група БТР и Руслан Мъйнов. През деня са предвидени демонстрации на атрактивни спортове и концертна програма на фолклорни състави. Точно в полунощ от две места ще започне зарята. От парк-острова градът ще бъде осветен от пазарджишката "Фоерверкс", а в централната част от панагюрската "Огнена хризантема".

Източник: Р. "Фокус" - Пазарджик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).