"Паяк" глоби депутат в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:33 / 11.09.2008
1645
15 лева за неправилно паркиране в Пазарджик е платил депутатът от Българска нова демокрация Валентин Милтенов, призна самият той. Милтенов бил паркирал на непозволено за целта място на централната улица "Цар Иван Шишман" пред банков клон, без да обърне внимание на забранителните и предупредителни знаци. Въпреки, че нерегламентираният престой на колата му бил кратък, той бил засечен на мига от "паяка", който от 1 септември заработи в Пазарджик. Санкцията все пак била наложена наполовина, тъй като Милтенов се появил точно преди автомобила му да бъде вдигнат от подемната машина. При такава ситуация по регламент нарушителят заплаща половината от санкцията - 15 лева.

Цялата глоба при вдигане от "паяк" в Пазарджик е 30 лева. Нарушителите заплащат за престой на наказателния паркинг по 1.20 лева за всеки час, през който колата им остава заключена. По около 20- 30 автомобила на ден вдига "паякът" в Пазарджик, каза управителят на фирма "Новело" Василка Добрева- фирмата, която е заета с наказателната дейност налагана на недобросъвестни шофьори. Принудителното преместване на автомобили засега се извършва само в централната част на Пазарджик.

И втори "паяк" ще заработи в града от средата на септември. Той ще е специализиран за вдигане на микробуси и джипове, паркирали в нарушение.

Източник: Р. "Фокус" - Пазарджик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).