Павел Михайлов след среща за водата в Брестовица: Целта е да работим максимално в кратки срокове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:15 / 10.05.2022
1381
Поредна работна среща за решаване на проблема с качеството на водата в село Брестовица се състоя в община "Родопи“. Тя е по инициатива на кмета Павел Михайлов, за да се отчете докъде са стигнали започнатите процедури и да се обсъдят действията, които предстоят.

На срещата присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, директорите на ВиК –Пловдив Огнян Кулишев, на "Басейнова дирекция“ Георги Велев, Нейко Нейков, хидрогеолог към фирма " Водоканал геотех“, която има ангажимент да извърши хидрогеоложките проучвания на новите водоизточници, специалисти от общинска администрация и представител на сдружение "Живот за Брестовица“.

"Целта на срещата е всички институции, които имат ангажимент към решаване на проблема с водата в Брестовица да си взаимодействат и в най-кратки срокове да бъде изработен проектът за довеждащия водопровод. Затова нека си поставим срокове и да работим в синхрон“, започна срещата кметът Павел Михайлов.

Стана ясно, че още днес отчетът за извършените хидрогеоложки проучвания ще бъде внесен в "Басейнова дирекция“, а до края на седмицата ще бъде входирана и обосновката за водовземането. От своя страна "Басейнова дирекция“ даде срок до края на юни да даде становище за разрешението. Успоредно с това ще започне и изграждането на третия кладенец, който ще захранва Кадиево. Работи се и по проекта за изграждане на пречиствателното съоръжения за манган на площадката на Помпена станция 2-ри подем.

" Проблемът в селото е изключително сериозен. Хората вече трета година живеят на водоноски и не могат да използват водата от чешмите си за битови и питейни нужди. Община "Родопи" пое ангажимент за проучване и намиране на нов водоизточник за осигуряване на чиста питейна вода за село Брестовица и го изпълни. Направени са два нови сондажа, които са с много добри показатели. Водата е чиста и с много добър дебит", коментира кметът Павел Михайлов. "Този проблем трябва да се реши и това е неотложно.“

Община "Родопи“ започна процедура по изготвяне на парцеларните планове на трасето за довеждащия водопровод в Брестовица, технически проект и проектиране на новата водопроводна мрежа в регулация на селото. Предстои "Басейнова дирекция“ да учреди санитарно-охранителните зони около сондажите

Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
24.04.2024 Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с тази
вода!
24.04.2024 Кметица повежда протест на съселяните си
18.04.2024 Осигурени са 2 225 000 лева за изграждане на довеждащ водопровод в
Брестовица
17.04.2024 До 180 дни в Брестовица би трябвало вече да има качествена питейна вода
17.04.2024 Бунт в пловдивско село!
16.04.2023 Отново проблем с водата в пловдивско село, хората са отчаяни
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).