Пампорово строи язовири за сняг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 12.12.2007
1687
Изграждане на собствени водоеми, които да захранват с вода оръдията за изкуствен сняг, започна дружеството "Пампорово" АД, което стопанисва писти и съоръжения в курорта. Но ако тази година няма сняг, сезонът ще бъде истински провал, притесняват се хотелиерите в курорта. Рискът от безснежие се увеличи многократно, след като Гражданска защита източи язовира, който захранваше с вода оръдията. Според шефа на "Пампорово" АД Николай Илиев, от "Напоителни системи"-Пловдив не са се ангажирали с ремонта въпреки многократните призиви за това.

Новите изкуствени езера ще бъдат готови за следващия сезон, а едното от тях вече се изгражда в село Стойките. За второто са в ход хидроложки проучвания, уточни Николай Илиев.
Тази година заповедта за спиране на строителството в Пампорово, която влезе в сила на 10 декември, ще бъде следена много стриктно и ще се налагат солени глоби. Това се зарече кметът на Смолян Дора Янкова, която покани всички представители на туристическия бизнес на среща по проблемите на Пампорово. Над 150 души от туристическия бранш изказаха опасенията си в присъствието на зам. строителния министър Димчо Михалевски, шефа на БХРА Благой Рагин и хотелиера Стефан Шарлопов.


Източник: в. Стандарт

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).