Откриха специализиран кабинет по природни науки в СУ "Отец Паисий" - Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:05 / 13.01.2022
1665
Като част от ежегодната партньорската програма между КЦМ 2000 ГРУП и община Куклен бе открит кабинет по природни науки в СУ "Отец Паисий".

На празничната церемония присъстваха Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, Мария Белчева, кмет на община Куклен, Елена Филева, председател на Общински съвет-Куклен, представители на КЦМ 2000 Груп, Боряна Андонова, директор на училището, учители и ученици.

Отец Янко отслужи водосвет и благослови новата придобивка за училището.

Кметът Белчева се обърна към учениците и заяви, че ролята на общината и на нас като възрастни е да се грижим за децата и да им осигурим възможности и благоприятна среда, в която да се развиват и усъвършенстват.

Румен Цонев пожела на учениците успешна година, през която да бъдат здрави, но да бъдат също така образовани и умни, и с вяра, че това, което предстои ще бъде по-добро.

Елена Филева пожела на учениците да бъдат живи и здрави и много успешни в живота.

Боряна Андонова, директор на училището, изказа благодарност за предоставената възможност за атрактивно обучение. 

Новоизграденият кабинет представлява учебна лаборатория по физика, химия и биология и разполага с работни места за 30 ученика. Кабинетът е оборудван с лабораторни маси за учителя и учениците, изработени от полиестер с гел покритие издържащо на киселини и основи. Всяка банка има монтиран модул, на който в контролен панел са вградени електрическо захранване, измервателни уреди и захранване с вода.

Лентата прерязаха Мария Бечева, Боряна Андонова и Румен Цонев, а учениците от осми клас с профил "Природни науки" демонстрираха своите познания по химия. В новия кабинет те не само ще натрупват още нови теоретични знания, но ще имат възможност да наблюдават как протичат химичните процеси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).