Отхвърлиха исканията за отвод на прокурора и съкратено съдебно следствие по делото "Белнейски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:32 / 07.02.2011
1894
Съдебният състав на Пазарджишкия окръжен съд по делото "Беленски" отхвърли искането на защитата за отвод на прокурора. В мотивите си съдът посочи, че материалите, които са извадени, не може да свидетелстват за необективност от страна на обвинението. Прокурорът преценява какви доказателства да бъдат предявени по делото. Съдът се произнесе и по искането на защитата да бъдат приложени всички събрани томове от доказателствата. Според съда няма пречка те да бъдат предоставени. Затова той задължи прокурора да предостави всички събрани материали по делото в наказателния процес.

Пазарджишкият съд не уважи и искането на защитата на Лазар Колев за съкратено съдебно следствие, тъй като адвокатът на Фани и Стоимен Белнейски - адвокат Найденов е против разглеждането на делото по този начин. Съдът даде ход на делото. Снета беше самоличността на Лазар Колев и на гражданските ищци - Фани и Стоимен Белнейски. Съдът пристъпи към изслушване на обвинителния акт, изчетен от наблюдаващия прокурор Димитрия Ганчева. В него са описани подробно всички обстоятелства около поведението на момичетата на 27 януари 2006 г., петък - излизането им от заведение в Пазарджик, прибирането им към дома, качването в автомобила на Лазар Колев, оставането на Росица в колата и престоят на Христина при неустановено лице. Прокурор Ганчева изложи обстоятелствата около извършването на изнасилването и убийството на Росица, а след това и на сестра й Христина. В обвинителния акт са описани подробно и поведението на Колев в дните след извършването на престъплението и опитът да се осигури фалшиво алиби. Изложени са заключенията на всички назначени по случая съдебно-медицински експертизи, направено е подробно описание на нанесените тежки черепно-мозъчни травми на двете деца, а също и нараняванията в резултат на изнасилване. Заключението на експертите определя, че причина за смъртта са нанесените черепно-мозъчни травми. Изложени са и заключенията на ДНК-експертизите от 2006 и 2009 г. - направени от Института по криминология и криминалистика в България, лаборатория на ФБР в САЩ и в Инсбрук в Австрия. ДНК-експертизата, която доказва профила на Лазар Колев с голяма точност, е извлечена от материал под ноктите на убитите. След приключването на четенето на обвинителния акт съдът се оттегли в почивка. Заседанието ще продължи следобед.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).