Освободиха петима от арестуваните при акцията на ДАНС в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:01 / 26.11.2014
3944
Петима от задържаните при акцията на ДАНС в Пазарджик вече са освободени. Духовният водач на ромите в квартал "Изток" Ахмед Муса Ахмед все още е в ареста. Пред сградата на полицията продължава струпването на роднини, които чакат информация.

Тази сутрин в джамията "Абу Бекир" се проведе традиционната молитва. Обстановката в квартал "Изток" е спокойна, засиленото полицейско присъствие остава.

Освободените отказаха да коментират подробности, но техни близки споделиха, че при престоя им в ареста не е имало полицейски натиск над тях.

В Пазарджик вчера бяха арестувани шестима души - петима мъже и една жена, в хода на действията на властите срещу проповядването на антидемократична идеология. Сред задържаните е и осъденият за радикален ислям у нас Ахмед Муса Ахмед.

Претърсени са джамията "Абу Бекир" и над 30 частни жилища. Иззети са компютри, голямо количество литература и видеоматериали. Работата на прокуратурата и агентите на ДАНС беше подкрепена от жандармерията.

Ахмед Муса Ахмед е с 4-годишна присъда за проповядване на радикален ислям, която се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Снощи са били освободени двамата задържани от златоградското село Старцево. Имамът на селото Хасан Щърбов и Моника Веизова са били разпитани от разследващите.

Очаква се главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще огласят резултатите от специализираната операция в градовете Пазарджик, Пловдив, Смолян, Асеновград и Хасково.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (1)

Още по темата (69):
19.02.2021 Ахмед Муса "посечен" в Пловдив!
10.12.2020 Съдът даде ход на делото за радикален ислям в Пловдив
12.11.2020 Делото за радикален ислям зацикли в Пловдив
15.10.2020 Ахмед Муса Ахмед доведен с белезници в Пловдив!
03.05.2019 Тази е окончателната присъда на Ахмед Муса!
27.04.2019 Ахмед Муса влиза на топло за 4 години заради проповядване на радикален
ислям
Още новини от Регионални новини:
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).