Осем деца от дома в Зелениково чакат осиновители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03 / 01.03.2007
889
Осем деца от Дома за отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителски грижи в Зелениково, община Брезово, чакат своите осиновители. Те са на възраст до 7 години, момчета и момичета, повечето - със здравословни проблеми, а българските осиновители не искат такива деца, каза за Дарик радио директорката на Дома в Зелениково Радка Гогова.

Желаещи за осиновяване има от вън, но процедурата за това е много тромава и дълга, каза още г-жа Гогова. След въвеждането на Новия закон за осиновяване у нас молбите и цялата документация вече се внася в служба „Социално подпомагане”, където се водят регистрите.

По едно дете годишно се осиновява от Дома през последните две години, в сравнение с миналите години, когато по 5 малчугана са се сдобивали с родители. Нито едно дете не е осиновено от чужденци напоследък, сподели още Радка Гогова.

През 2003 година американско семейство е осиновило две близначета от Дома в Зелениково – едното здраво, другото с церебрална парализа. Болното дете вече е на крак, а същото семейство планува да си вземе още едно момиченце от Дома, което досега е получило четири отказа от български осиновители, информираха ни от Дома в Зелениково. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).