Обсъждат три варианта за решаване на проблема с водата в Брестовица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:06 / 16.06.2021
1783
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов настоява  в най-кратки срокове да се намери решение на проблема с водата в село Брестовица и подмяната на ВиК инфраструктурата да започне спешнo.

Михайлов за пореден път заяви позицията си по време на работна среща с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. На нея присъстваха управителят на ВиК-Пловдив Спартак Николов,  специалисти от областна администрация и водното дружество, както и представители на сдружение "Живот за Брестовица" и  Инициативен комитет "Кадиево". На срещата присъства и Иван Иванов, председател на Управителния  съвет на "Български ВиК Холдинг".

" Година и три месеца жителите на село Брестовица бяха убеждавани, че за решаване на проблема с водата са взети всички мерки и в най-кратки срокове ще започне ремонтът на водопреносната мрежа. За този период проведехме поредица от срещи с предишния областен управител на града, включително и с жителите на селото.

Аз и моят екип сме ангажирани с проблема от първия ден, в който беше обявено, че в питейната вода на Брестовица се съдържа манган в пъти над  допустимите стойности. Десетки писма са изпратени до отговорните институции, обявихме бедствено положение, включително , като кмет, се възползвах от тежеста на президентската институция и поисках съдействие от Президента.

Заставам зад хората, защото съм кмет на всички жители на община "Родопи". Водата в Брестовица е основен приоритет в работата на администрацията и аз ще настоявам в най-кратки срокове проблемът да намери своето решение. Защото хората искат да живеят нормално и да пият чиста вода", категорично заяви кметът Павел Михайлов.

Според ВиК холдинга възможностите за решаването на проблема са три – проектът да се коригира и отнова да се внесе в Надзорния съвет, да бъде включен в Плана за устойчивост, за който са осигурени допълнително 200 милиона лева или да се търси финасиране по линия на  Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Възможният вариант дейностите по подмяна на водопреносната и канализационна мрежа да започнат в кратки срокове е проектът отново да бъде върнат за разглеждане в Надзорния съвет. Условието е частта за асфалтиране на улиците, след рехабилитацията да отпадне , като задължение към ВиК.

"В спешен порядък ще се срещна със служебния министър на регионалното развитие и ще поискам държавата да осигури средства за  подмяна на водопреносната и канализационна мрежа на селото. Ще поискам държавата да осигури и средства за асфалтиране на 26-километровата улична мрежа в Брестовица. По този начин ще облекчим ВиК дружеството", коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Обсъжда се още водата в Брестовица да да не бъде заплащана по цените за питейна вода с период от половин година назад.


Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
24.04.2024 Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с тази
вода!
24.04.2024 Кметица повежда протест на съселяните си
18.04.2024 Осигурени са 2 225 000 лева за изграждане на довеждащ водопровод в
Брестовица
17.04.2024 До 180 дни в Брестовица би трябвало вече да има качествена питейна вода
17.04.2024 Бунт в пловдивско село!
16.04.2023 Отново проблем с водата в пловдивско село, хората са отчаяни
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).