Общоградско протестно събрание започна в Батак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 04.05.2007
1199
В Батак започна общоградското протестно събрание на жителите на града, предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". На събранието жителите на Батак ще призоват държавните институции да не допускат провеждането у нас на конференция, оспорваща истината за баташкото клане.

По-рано през деня кметът на града Петър Паунов заяви, че ще поискат държавните организации да не разрешат този проект да бъде допускан за разглеждане и където и да е насрочена конференцията в България, тя да не се състои.

Пред жителите на Батак ще бъде прочетено и обръщението на министъра на културата проф. Стефан Данаилов, в което той заявява, че е потресен от дързостта на хора, призвани да работят с фактите, да пренебрегват и изопачават истината.

На извънредно заседание миналата седмица Общинският съвет в Батак прие протестна декларация по повод опита на българо-германския проект „Митът Батак" да изопачи историята и да заличи историческата памет за Батак и Баташкото клане.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Веселби и много настроение в три пловдивски села
Градушка удари пловдивско село, унищожи цялата реколта
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).