Община Асеновград и организации в защита на бездомните кучета преговaрят за сътрудничество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 20.01.2021
1446
Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров проведе две срещи с представители на неправителствени организации, чиято дейност е свързана с безстопанствените кучета. Идеята е общината да си сътрудничи с гражданските структури. Целта на преговорите е едновременно да се синхронизира спазването на законовите норми, да се осигури безопасността на хората и да се намали популацията на бездомните четириноги.

Неправителствените организации "Дай лапа“ и "Добрата фея“ отправиха различни предложения. Такива са оказване на доброволна помощ при извършване на преброяване на безстопанствените кучета в града, улов и кастрация, обособяване на места за хранене на кучета и други. От своя страна, община Асеновград може да осигури помещение, което да се реализира като кастрационен център, и финансиране за извършването на услугите, като крайното решение за отпускането на средства за целта е на общинските съветници.

По време на срещите заместник-кметът Стоян Димитров съобщи, че в инвестиционната програма е заложено изграждане на площадка за разходка на домашни любимци. Планирано е тя да бъде построена до края на 2021 г. в така наречения от местните жители "Кучешки парк“. Междувременно, текат и преговори за изграждане на междуобщински приют за кучета, в който своя принос на финансиране да имат петте общини, участващи и в сдружението, обслужващо Депо за твърди битови отпадъци, а именно: Асеновград, Лъки, Куклен, Садово и Първомай.

Димитров увери, че е създаден регистър на безстопанствените кучета, както и такъв, на домашните четириноги. "Имаме най-добри намерения общината да си съдейства с неправителствените организации, защото резултатът ще бъде в полза на обществото“, каза в заключение на последната среща заместник-кметът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).