Обещаха детската градина в Костиево да е готова до Нова година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 18.10.2018
2512
Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов обеща на днешната сесия, че въпреки некоректния изпълнител, напълно ремонтираната ДГ “Буратино“ в с. Костиево ще е готова до Нова година.

За тази цел средства за стартиране на нова обществена поръчка бяха пренасочени от изграждането на  ДГ "Детелина“ в с. Строево, което ще се забави заради обжалването на един от участниците в конкурса.

Иванов обясни на общинските съветници, че актуализацията на бюджета се налага защото фирмата е дала със 120 000 лева по-ниска цена от обявената, очевидно, за да спечели поръчката за забавачката в Костиево.

"Нито една друга строителна компания не се наема да реконструира сградата на тази стойност.“, посочи градоначалникът.

Той подробно разясни защо това няма да забави строителството на детската градина в Строево.

"Един друг изпълнител, с чиято работа в с. Граф Игнатиево в Крислово и в Войводиново, община "Марица“ е имала много ядове, жали процедурата за избор на изпълнител за детската градина в с. Строево. Той е загубил делото в Комисията за защита на конкуренцията, но е пуснал жалба във Върховния административен съд, чието решение се очаква през март.“, изтъкна кметът.

Той  подчерта, че средствата, които сега се вземат от строежа на новата забавачка в Строево, ще бъдат възстановени от бюджета за следващата година, когато реално ще бъдат използвани.

 "Общината не е платила нито стотинка на фирмата, която провали ремонта на детската градина в Костиево.“ , допълни Димитър Иванов.

Той бе категоричен, че ще търси отговорност от компанията по съдебен път.

"Няма да оставя нещата така. Ще ги съдя, но смятам, че единственото, което можем да вземем е държавната гаранция от 11 000 лева.“, обяви кметът на община "Марица“. Предложението бе гласувано единодушно от общинските съветници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).