Нов автомобил за социалния патронаж в Брестовица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 05.11.2020
1992
Нов автомобил закупи община "Родопи". Придобивката ще се използва за нуждите на социалния патронаж в село Брестовица. Това е поредният ангажимент, който новото ръководство изпълнява към жителите на общината. Така ще се подобри качеството на услугата при извършване на здравно и психологическо консултиране по домовете на възрастни хора, живеещи в отдалечени райони.

Ключовете за новата кола бяха връчени лично на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов.

"Социалната услуга предоставя пакет от грижи и медицинско обслужване ,затова сме длъжни да осигурим сигурност . Разбира се и колкото е възможно повече допълнителни места, защото това е една от основните ни задачи", коментира кметът Павел Михайлов.

В село Брестовица 52 души се възползват от услугата. Желаещите обаче са повече. "Старият автомобил, който досега беше в полза на социалния патронаж е технически неизправен и не отговаря на условията на Агенцията по храните" , коментира директорът Мария Тасева. Тя остана изключително доволна от новината. "Услугите, които социалният патронаж предоставя са незаменими за самотните, възрастнини и болни хора."

"С новия автомобил ще могат да се обхванат много повече нуждаещи се. Става дума за лекотоварен бус "Форд", който е в отлично състояние и с него ще подобрим тази услуга", каза заместник-кметът на община "Родопи" Владимир Маринов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).