Неописуема драма във Велинград: Майка загуби равновесие и изпусна бебето си! Лекари: Мъртво е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 13.11.2020
7385
По искане на Районна прокуратура – Велинград съдът задържа Л.Л., на 39 г., британска гражданка, привлечена като обвиняема за това, че на 8 ноември е причинила по непредпазливост смъртта на малолетното си дете – момче на 7 месеца – престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 8 ноември в РУ - Велинград е бил подаден сигнал от Спешна помощ  Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - британската гражданка Л.Л. и бащата, български гражданин. Лекарите установили, че детето е било мъртво. 

Първоначално за срок от 24 часа по закона за МВР са били задържани двамата родители. След проведени процесуално-следствени действия е установено, че на 8 ноември през нощта майката била в дома си във Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него.

Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището. Според събраните доказателства по този начин обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето. Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието. По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза.  

Определението на Районен съд – Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).