Най-после хванаха хитрягата, плащал из Пазарджишко с фалшиви пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:30 / 13.12.2011
2591
Ловък измамник бе заловен след няколкомесечно разследване. Успешния му завършек е плод на усърдната екипна работа на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Пазарджик, следовател от Окръжния следствен отдел и прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. 

Преди три месеца на територията на полицейските управления в Пазарджик и Септември били установени няколко случая на прокарване в обръщение на фалшиви евро. Ситуацията се разигравала по сходен при всеки от случаите начин. Мъж с лек автомобил спирал пред крайпътен търговски обект или случайни улични търговци, като изявявал желание да направи дребна покупка. Пред продавачите той обяснявал, че не разполагал с левове, но можел да плати в евро. Така измамникът плащал на нищо неподозиращите търговци с фалшива банкнота с номинал от сто евро, а рестото естествено било в истински парични знаци. 

С разплитането на случая първоначално се заели служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при областната дирекция на МВР в Пазарджик, а делото било възложено на следовател от следствения отдел при Окръжната прокуратура в областния град. След няколко месеца усърдна работа разследващите стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се , че това е 44-годишният М.К. от Варна. 

През миналата седмица със съдействието на служители от 2-ро РУП-Варна той е задържан за срок от 72 часа и приведен в Пазарджик. При направеното претърсване от дома му, намиращ се в морската ни столица, са иззети веществени доказателства. М.К. е криминално проявен и осъждан, като деянията му в Пазарджишко за извършени в изпитателния срок по наложена му от съда присъда за измама. По искане на наблюдаващия прокурор по делото Окръжния съд в областния град е постановил на варненеца най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Разследването по случая продължава. 

Апелираме към гражданите от областта, които са станали жертва на подобна измама с фалшиви банкноти с номинал от 100 евро и не са съобщили за това в полицията, да го направят в най-близкото полицейско управление, в ОДМВР-Пазарджик или в Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).