Наградиха първите почетни граждани на община "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 01.11.2021
1439
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов удостои със званието "Почетен гражданин" трима изявени и заслужили жители на общината. На тържествена церемония, която се проведе за първи път в общината, най-високото признание на обществеността получиха една от най-успешните български състезателки по академично гребане Магдалена Георгиева, известният художник, живописец и монументалист Вълчан Петров и д-р Костадин Сотиров, личен лекар в село Белащица, носител на званието "Лекар на годината".

Официални гости бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, кметовете на населените места, в които живеят и работят новите почетни граждани- на Марково Десислава Терзиева, Костадин Николов, кмет на Белащица и на Брестовица – Любен Радев. Събитието уважиха и общинските съветници Лидия Гимишева, Христо Седмаков и Ангел Рахов.

Церемонията се проведе сред картините на Вълчан Петров от цикъла, посветен на годишните месеци. Специално за случая маестрото подреди изложба във фоайето на третия етажа в сградата на общината.

 Почетните символи бяха връчени от кмета Павел Михайлов, който поздрави наградените, като им  с пожела здраве, творчески устрем и вяра в доброто.

"Днес честваме един от най-значимите дни в празничния календар на страната-Деня на народните будители. Избрахме тази дата, за да отдадем чест и да засвидетелстваме уважение към нашите съвременници, житейски доказани личности, с отдаденост към развитието на нашата община", каза в приветствието си кметът Павел Михайлов.

Първите почетни граждани на община "Родопи" получиха бурни аплодисменти от гостите, благодариха за оказаното внимание и с вълнение приеха наградата.

Удостояването със званието "Почетен гражданин" е с решение на общински съвет "Родопи", прието на 22 октомври тази година.

Експозицията на Вълчан Петров ще остане подредена в сградата на общината до нова година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).