Наградиха граждани и институции за спасявание на рядки видове птици в региона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:43 / 20.12.2007
1062
Грамоти за опазване биоразнообразието в региона чрез възстановяването на щъркелови гнезда получиха колективът на Пожарната и Затвора в Пазарджик от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Районното полицейско управление и Професионалната гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" във Велинград пък бяха наградени за съдействие при спасителни операции на защитени биологични видове. Телевизия „Кабелсат" в Пазарджик получи отличие за спасен скален орел, а EVN за преместване на три щъркелови гнезда в селата Черногорово, Дюлево и Звъничево. Сред наградените са и неправителствените организации „Зелени балкани" и „Българска фондация Биоразнообразие", за това, че подпомагат дейността на Спасителния център за диви животни в гр.Стара Загора.

Наградите бяха връчени на официална церемония от директорът на РИОСВ-Пазарджик. Инициативата е по повод Международния ден за опазване на биологичното разнообразие - 29 декември, с намерение да се превърне в традиция.

8 диви птици - ушата сова, малък скален орел, чапла, мишелов и няколко щъркела са били спасени в регион Пазарджик през изтичащата 2007 година, сочи статистиката на екоинспекцията.

Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).