Национален събор за автентичен фолклор този уикенд в с. Труд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:55 / 04.09.2008
1108
На 6 и 7 септември 2008 година за шести пореден път в село Труд, община Марица, ще се проведе Национален събор за автентичен фолклор "От извора". Негови инициатори и основатели са Община "Марица" и НЧ "Светлина" - с. Труд. През годините целите и успехите на събора са свързани с издирването, популяризирането и съхраняването на българския фолклор в неговия автентичен вид. От основаването си досега в Община "Марица" се събират все повече участници и от няколко години на сцената се забелязва трайно международно присъствие.

Тази година участие в събора ще вземат 50 танцьори от Културна асоциация Енианес от гр. Ипати, Гърция. Освен тях гостите ще видят 44 колектива с над 1200 участници от 11 области на България

Съборът няма конкурсен характер, целта е да се покаже колорита на фолклора. Наред с музикалните и танцови изпълнения ще има и представяне на обичаи. Предвидено е дефиле "букет от носии и цветове характерни за българския бит и душевност".

Началото на събора е на 6 септември от 9.30 ч., когато традиционното шествие ще тръгне от параклиса на Пресвета Богородица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...
Единственото населено място в община на 22 км от Пловдив въведе р...
Градушка помля реколта в Пловдивска област, ракетите не помогнаха...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).