Мюсюлмани от община Асеновград организират две молитви за дъжд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:12 / 08.06.2010
1742
На 20 юни от 10:00 часа в местността "Чинара", край кв. Долни Воден ще се състои традиционната мюсюлманска молитва за дъжд, за здраве и берекет. Тя се организира от джамийското настоятелство в кв. Долни Воден. Религиозният обред се отслужва от 15 години в края на месец юни от местния имам в съслужение и с други ходжи от цялата страна. И тази година са поканени и се очакват районният мюфтия на Пловдив и главният мюфтия в България. Всички присъстващи произнасят заедно девет пъти молитвата, а религиозните водачи четат пасажи /"асти"/ от Корана. Отслужва се и обедната мюсюлманска молитва.

Молебенът завършва с курбан, за приготвянето на който помагат и християните от квартала. Обредните животни се осигуряват от местни бизнесмени без значение на религиозната им принадлежност.

Седмица по-късно - на 26 юни от 14:00 часа в местността "Св. Илия", край пътя за с. Козаново, ще се състои втора молитва за дъжд. Организатор е мюсюлманското настоятелство от Асеновград. Религиозният обред ще продължи и на следващия ден - 27 юни.

И на двете места са поканени всички жители на общината без оглед на вероизповеданието им.

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).