Мъж застреля бездомно куче, деца се натъкнаха на ужасяващата гледка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:29 / 09.12.2015
3928
По искане на Районна прокуратура Пловдив съдът наложи глоба от 1000 лева на П.Б., на 27 г. от Раковски, за проявена жестокост към гръбначно животно с причинена смърт - престъпление по чл. 325б ал. 2 т. 2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 

С постановление на Районен съд Пловдив в полза на държавата се отнема законно притежаван едноцевен ловен автомат марка "Байкал", с който е извършено деянието.

На 2 юни 2015 г. към 22 часа Б.П. бил в района на стадиона в Раковски и след преследване е произвел два изстрела, с които причинил смъртта на бездомно куче. 

Причината е, че негов приятел го потърсил за помощ, защото животното влизало във фермата му за отглеждане на патици в Раковски и имал съмнение, че нападало птиците. 

При преследване на кучето Б.П. пътувал в лек автомобил "Фолксваген Голф", а водач бил фермерът.

След стрелбата кучето е било открито мъртво от три непълнолетни деца, които по това време били със свои близки на стадиона в Раковски. Иззети са били две гилзи от ловни патрони.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че причина за смъртта на кучето е масивна кръвозагуба, получена от две огнестрелни рани от ловно оръжие. 

Извършената съдебно-балистична експертиза посочила, че изстрелите са произведени от едноцевен ловен автомат, марка "Байкал", технически изправен. П.Б. притежавал ловен билет, но в деня и часа на извършване на деянието не е участвал в лов.

П.Б. е освободен от наказателна отговорност по реда на чл. 78А от Наказателния кодекс, защото не е осъждан и за престъплението, което е извършил, се предвижда лишаване от свобода до три години и в този случай прилагането на чл. 78 А от НК е задължително. Той е признал вината си и изразил съжаление.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.  

Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
Заради фалит фабрика за билки и етерични масла отива за продан
Бивши заместник-кмет, кмет на район и директор дирекция се връща...
Борби в село до Пловдив
Песни, танци, заря, гайди, бозуки и курбан: Двудневни празници в ...
Нерегламентирано сметище дразни жители на село до Пловдив
Огромно дърво се стовари върху покрив на жилищна сграда край Плов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).