Мутафчиев направи оглед на трасето по жп линията Пловдив – Свиленград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:32 / 09.07.2008
1291
Работно посещение и оглед на обекта по реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград в отсечката по Фаза 1: Крумово - Първомай направи днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Изпълнител по договора е фирма TERNA S.A. - Гърция. По време на огледа той посети характерни места от трасето, където се изграждат значителни по размер железопътни и пътни съоръжения, както и участъци, където в момента се извършват работи по горното строене на железния път.

Отчетено беше, че до момента са завършени около 80% от общия брой по проекта. Министърът получи и актуализирана работна програма. В хода на обсъжданията Мутафчиев отбеляза, че изпълнителят е постигнал значителен напредък при извършването на земните работи, съоръженията и горното строене. От своя страна представителите на изпълнителя подчертаха, че министерството на транспорта винаги е оказвало съдействие при разрешаването на различните проблеми, свързани с договора.

В края на посещението страните по договора за Фаза 1 поеха гаранции за мобилизирането на всички възможни ресурси и усилия за успешното приключване на проекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).