Мобилен кабинет за анонимно и безплатно изследване за ХИВ в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 15.12.2007
1207
Мобилен медицински кабинет ще посети градовете Велинград, Пазарджик и Пловдив с цел да предостави анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ. Инициативата е на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и е в рамките на Националната информационна АНТИСПИН кампания „Бъди в час!". Това съобщиха от Структурата за управление на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерството на здравеопазването.

Медицинският екип в мобилния кабинет на Асоциация „Сдружение здраве и бъдеще" - под-получател по Програмата, ще предлага анонимен и безплатен тест за ХИВ на жителите и гостите на Пазарджик днес пред театър „Константин Величков".Тестът за ХИВ отчита резултат в рамките на 10 минути, а пожелалите да научат своя статус ще имат възможност да получат консултация по проблемите на ХИВ/СПИН и безрисковото здравно и сексуално поведение, както и информационни материали и презервативи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).