Мистериозно гробище в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:42 / 18.09.2019
51226
Екип на "24Родопи" е попаднал на мистериозно гробище на едно от възвишенията над село Стражевци. Всички надгробни камъни са различни по форма и големина, но по всяка вероятност датират отпреди повече от век, много повече. Поне така твърдят местните. Дори най-възрастните хора в района не могат да кажат откога и чии са тези гробове.

Със сигурност са там, много преди да бъдат издигнати най-старите къщи в селото, от които на места са останали само останки на по 150 години. Изумителното е, че целият хълм от около 3 декара е покрит с надгробни камъни. Неизброими са… Времето и природата са оставили своя отпечатък върху всеки. Покрити с мъх, изронени и много овехтели.

Местните разказват, че това не е единственият хълм със стари мистериозни надгробни камъни. В близост има и други. Питат се: "Защо са толкова много, в района няма следи от толкова много живот, поне видими".

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).