Милка Байрева от Цалапица празнува век живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:22 / 11.01.2021
2263
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов поздрави 100-годишната Милка Байрева от село Цалапица по повод нейния вековен юбилей. Баба Милка посрещна рождения си ден в ритуалната зала на кметството в празнична обстановка, много гости, цветя и топли пожелания.

Рожденият ден на Милка Любенова Байрева уважиха както нейни роднини, близки и приятели, така и кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, общинският съветник Димитър Талев от местна коалиция "БСП за България!" и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Всички бяха дошли да я поздравят и да изкажат своето уважение и възхищение към достойния й живот.

"Сигурен съм, че сте щастлива с децата, внуците и правнуците, с приятели и съседи, с тяхната любов, уважение и подкрепа. Дай боже всекиму такова щастие“ се обърна кметът към баба Милка. От името на община "Родопи" Павел Михайлов прочете поздравителен адрес. В него се казва: " В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления - от все сърце и със синовно преклонение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството!

Той подари красив букет на възрастната жена, хранителни стоки от първа необходимост от името на общината, както и плодове с пожелание за здраве и дълго да радва с добротата си своите близки.

"Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие. Изразявам своето преклонение пред   мъдростта и житейския опит", отправи поздрав и заместник-кметът Владимир Маринов.

Стогодишният юбилей е събитие за село Цалапица, тъй като хората, които доживяват до тази възраст са вече рядкост. За тържеството на столетничката имаше  торта и музикален поздрав от името на кметството в селото.

"Баба Милка е пример за всички нас със своето дълголетие, трудолюбие и упоритост. Тя е изключително всеотдаен и щедър човек", сподели впечатления и кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Възрастната жена благодари за вниманието. Доброто отношение към хората е нейната рецепта за дълголетие. Храни се по-малко, но често, обича месо, но никога не е вкусвала свинско. Не се лишава от сладко, но не прекалява. През живота се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на 5 внуци, 8 правнуци и 5 праправнуци. Скромна и отдадена на труд през целия си живот, възрастната жена днес е под грижите на своите близки и прекарва спокойно старините си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).