Международната група АББ строи завод до Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:21 / 30.06.2008
2557
Международният концерн за производство на електрооборудване и автоматични системи АББ ще започне строежа на завод за производство на съоръжения за ниско напрежение в индустриална зона Раковски край Пловдив, съобщиха от компанията. Инвестицията в проекта е 20 млн. долара. Очаква се предприятието да бъде пуснато в експлоатация през 2009 г.

Това е трети завод за групата в България. Досега тя има производствени мощности в Петрич и Севлиево за оборудване за ниско и високо напрежение. Двете предприятия са купени през 1996 г. и са собственост на "АББ холдинг" - Холандия, сочи информация в системата ДАКСИ. Основни клиенти на концерна в страната са Националната електрическа компания, електроразпределителните дружества и ТЕЦ-овете.

Заводът ще бъде изграден върху 20 дка и в него ще работят около 500 души. Ще се произвежда продукция за останалите предприятия на холдинга. Първоначално от АББ планираха да вложат в проекта край Раковски 25 млн. евро и да осигурят 700 работни места, но се отказаха заради глобалната икономическа криза.

АББ оперира в 100 държави и в него работят около 110 хил. души. За първото тримесечие на годината от международния холдинг са отчели приходи около 8 млрд. долара, което е с 29% повече от същия период на миналата година. Чистата печалба на компанията е 1 млрд. долара, което е с 87 на сто повече в сравнение с януари - март 2007 г.

Източник: в. "Дневник"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).