Масларова преряза лентата на Дневен център за деца с увреждания в Панагюрище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:28 / 16.06.2008
1737
Радвам се, че все повече социални услуги се реализират по инициатива на местната власт, в партньорство с неправителствени организации и предоставяне помощ и квалификация от МТСП, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова днес при откриването на Дневен център за деца с увреждания в Панагюрище.

Тя и кметът на община Панагюрище Георги Гергинеков прерязаха лентата на дневния център, който се финансира по проект "Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи" на програма ФАР на Министерство на труда и социалната политика. Стойността на проекта е 104 159 евро. Изпълнител по проекта е община Панагюрище, а партньор - сдружение "Егида" - Пазарджик. 14-годишният Светослав, който ползва услугите на центъра, показа на министър Масларова дневния център. Тя разговаря с персонала, децата и техните родители.

Дневният център има капацитет да предоставя целодневна грижа на 15 деца с различни увреждания и почасово на 11 деца с физически увреждания на възраст между 3 и 18 години. Проектът позволява предоставянето на качествени социални услуги на децата с увреждания и техните семейства, подобряване на здравния статус на децата, които посещават центъра и създаване на нови умения у тях.

Кинезитерапията, арт-терапията, трудотерапията, заниманията с логопед и психолог ще помогнат на децата да придобият социални навици и да се интегрират в средата на своите връстници. За всяко дете се изготвя индивидуален план за работа и развитие, допълнен с препоръчителни изследвания и терапии. Центърът организира съвместни дейности с деца от местните училища и работни групи с родителите. Министър Масларова подари на децата от дневния център DVD и детски филми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).