МИГ "Куклен - Асеновград" подписа пети договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:07 / 05.11.2021
1597
На 03.11.2021 г., председателят на Управителния съвет на сдружение "Местна инициативна група Куклен- Асеновград“ – инж. Петър Петров ,в присъствието на изпълнителния директор Илица Даскалова и Данчо Милянчев – земеделски производител, подписаха Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за водено от общностите местно развитие от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на проекта е 71316лв., а безвъзмездната финансова помощ е 35658лв. и се предоставя за реализирането на проект "Закупуване на трактор с прикачен инвентар" по процедура BG06RDNP001-19.186-S01 "МИГ Куклен- Асеновград 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства“

С настоящият проект земеделския производител ще създаде условия за модернизиране на стопанството си във връзка с отглеждането на 53,119 дка череши, 1,739 дка кайсии, 4,356 дка райска ябълка и 5,599 дка десертни лозя в землището на гр. Куклен, общ. Куклен. Инвестиционното намерение на кандидата е за закупуване на специализирана земеделска техника необходима за дейностите по отглеждане на овощните насаждения.

Основните цели от реализирането на настоящия проект е техническото обезпечаване на земеделското стопанство с модерна, високоефективна техника. Цели се утвърждаването на стопанството на земеделския производител, като конкурентно високоефективно земеделско стопанство, снабдено с надеждна техника.

Новата земеделска техника в стопанството ще осигури възможност за извършване на всички агротехнически мероприятия в определения за тях срок. Това ще доведе до намаляване риска от загуба на продукция, увеличаване на добивите, осигуряване на качествена продукция и съответно достигане на конкурентна продажна цена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).