Лазар Колев продал автомобила си под себестойността му за части

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:41 / 10.02.2011
2942
Автомобилът, който Лазар Колев е продал дни след убийството на сестрите Белнейски е бил в отлично състояние, но с пребоядисан капак и таван. Техническата експертиза е показала, че по колата не са правени никакви ремонти, стана ясно в рамките на четвъртото заседание по делото "Белнейски" в Окръжен съд-Пазарджик.

28-годишният Георги Ангелов, който е купил автомобила от обвиняемия, заяви пред съда, че Лазар Колев му е казал, че иска да продаде колата си за части. Купувачът не се е поколебал, защото автомобилът е бил в перфектно състояние, с изключение на това, че е трябвало да бъде сменен съединителя му. Колата е продадена за малко над 2 хиляди лева, а по мнението на свидетеля, който е собственик на автокъща в столицата, за състоянието на автомобила реалната цена е трябвало да бъде около 5 хиляди лева. След сделката колата е препродадена на Павлин Балевски за сумата от 4 800 лева. Новият собственик е от Ловеч и прави покупката през месец март 2006-та година. Балевски бе категоричен пред пазарджишкия съд, че предния капак е бил пребоядисан, както и част от тавана на автомобила. Балевски е ползвал колата няколко години. Сега автомобилът е конфискуван, заради делото "Белнейски". Свидетелят не е получил никакви финансови обезщетения за отнетата му кола.

Пред съда днес застана и Гана Ковачева, която е шофьор в "Тролейбусен транспорт" - Пазарджик. Във фаталната нощ на убийството на сестрите Белнейски, Ковачева е била на работа. Смяната й е започнала в 22.45 и приключила в 6 часа сутринта. По думите на Ковачева, тя не си спомня да е виждала момичета през нощта. Свидетелката обясни, че трафикът в нощните часове не е натоварен, всички пътници влизат през предната врата на тролеите, защото в мотрисите няма кондуктор. Фани Белнейска, майката на момичетата, потвърди пред съда, че три дни след изчезването на дъщерите й, лично тя е търсела служителката на тролеите. При срещата Белнейска е показала снимки, но и тогава Гана Ковачева е заявила, че не е виждала децата през нощта на 27 срещу 28 януари 2006-та.

Роднини на Лазар Колев от Велинград, които също свидетелстваха, заявиха, че не са установили промяна в поведението на обвиняемия, след датата на убийството. Роднините обявиха, че Лазар е ходил често в курортния град на гости. След убийството, на 28 януари 2006-та година, той е бил на обществена баня със своя братовчед. Последният заяви пред съда, че не е видял по тялото на Лазар никакви наранявания.

Днешното заседание приключи по-рано от обявения час, защото призования баща на обвиняемия Петко Колев не се яви пред съда.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).