Лазар Колев: Експертите по делото "Белнейски" са "болни мозъци"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:24 / 09.03.2011
3223
По делото "Белнейски" са подменени веществени доказателства. Това твърди единственият обвиняем за убийството на сестрите Росица и Христина от Пазарджик, Лазар Колев. По думите му, държавното обвинение се притеснява да не бъде разкрито, че е извършено престъпление срещу него. Експертите, които твърдят, че имам фиксация към секса и разнообразни полови контакти, дори и с мъже, са болни мозъци, каза Лазар Колев в първото си интервю след старта на процеса по случая Белнейски.

31-годишният Колев заяви, че не знае, че не е издържал детектора на лъжата. Редно е човек, който знае, че не е извършил това престъпление, да си помисли, че е издържал детектора, каза той.

Ако бъдат разрешени нови експертизи, те ще докажат моята невинност, категоричен е Колев. Ако Лазар Колев е виновен, той трябва да изтърпи своето наказание, каза обвиняемият, говорейки за себе си в трето лице. На този етап смятам, че процесът не се движи честно, защото ако съдът е арбитър, който трябва да се съобразява и с двете страни, не виждам от какво се притесняват да предявят веществените доказателства, подчерта Лазар Колев. Според него в обвинителния акт има много несъответствия. Той заяви, че показанията на ключовия свидетел по делото Владимир Савов-Иширковеца не отговарят на истината. Зад лъжесвидетелските показания на Иширковеца стоят прокуратурата и следствието, категоричен е Колев. Не аз, прокурор Димитрия Ганчева трябва да се изправи пред Иширковеца и да направи очна ставка с него, защото тя е наясно, че този свидетел е вкаран в делото, за да се напише обвинителен акт, твърди 31-годишният мъж.

Искам съдът да си свърши работата, съдията да бъде смел и да анализира доказателствата, каза Колев. Според него преди две години е взето оперативно решение да му бъдат повдигнати обвинения, защото е бил удобен.

Лазар Колев заяви, че ако бъдат представени веществените доказателства по делото - ноктите на двете сестри и им бъде направена поисканата от защитата физико-химична експертиза, той би се съгласил още веднъж да му бъде взета ДНК. Съгласен съм да ми бъде направена и нова психологична експертиза, но искам разговорът който се провежда да бъде записван, допълни Колев.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (3)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).