Куклен придобива нов облик с автентично градско пространство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:16 / 04.12.2020
1879
Привършват строителните дейности по последните етапи от  реконструкцията на централния площад в общинския център. Прилежащият  терен около читалището “Никола Вапцаров – 1909" и площада e обновен  изцяло.

Освен настилката, стъпалата са подменени с изцяло готови  решения от монолитни елементи на немска продуктова гама. За красивия  рисунък са използвани арт настилки от сегментен паваж. Един от  основните акценти в новия проект е осигуряването на безпроблемен  достъп за хора със затруднения в придвижването и майки с колички,  като различните нива на парковите пространства се свързват предимно с  алеи, замествайки съществуващите стълби.

Целта на проекта е подобряване на градския дизайн и създаване на  автентични градски пространства. Епидемичната обстановка по никакъв  начин не възпрепятства изпълнението на планираните инфраструктурни  проекти.

Алеите, площада, осветлението и поливната система са  финансирани изцяло със средства от програмата за сътрудничество на  общината с КЦМ. Общината със собствени средства финансира сондажа и  новото озеленяването. Залесителните мероприятия се изпълняват по  нарочно изготвен ландшафтен проект, включващ разнообразна растителност  - иглолистни и широколистни дървета, пъстра палитра от храсти.

Проблемите свързани с извънредната обстановка засягат най-вече  мероприятията от културния календар на община Куклен, което пък  позволява пренасочването на средствата определени за тях към  инфраструктурната карта на общината.

Плануваните и текущи проекти и ремонти не са спирали и продължават да  се изпълняват

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).