Кристалина Георгиева в Карлово: Успехът на България е в нашите ръце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:57 / 19.07.2011
3243
"Скъпи сънародници, за мен е чест да бъда с вас тук - в това свещено огнище на българското Възраждане - Карлово, което обединява всички българи, преклонили се пред Апостола на свободата... Това, което превърна Васил Левски в икона, това, което го прави най-светлия българин в дълговечната ни история, е делото на живота му. Днес си струва да помним неговия завет за чиста и свята република и да работим заедно, с трудолюбието и потенциала на целия ни народ, за да живеем ние днес, тук и сега, в свободна и чиста България!.." С тези думи българският еврокомисар Кристалина Гергиева се обърна към множеството на площад "Васил Левски" в родния му град по време на тържествения митинг, посветен на 174-та годишнина от рождението на Апостола. В заключение Кристалина Георгиева, правнучка на Иван Кършовски - приятел и съратник на Левски, допълни: "Успехът на България е в нашите ръце и зависи само от нашите задружни усилия. Честит празник, Карлово! Честит празник, карловци! Честит празник, България!".

Паметта на Апостола в Карлово почетоха още зам.-министърът на отбраната Валентин Радев, народните представители от ПП ГЕРБ от 17 МИР Пловдив-област Димитър Лазаров, Николай Петков, Илия Пашев и Георги Плачков, зам.-областният управител на Пловдив Розалин Петков, главният секретар на МВР Калин Георгиев, висши военни, ръководители на държавни институции, неправителствени организации, общественици, много жители и гости на Карлово.

Монументът на Васил Левски беше отрупан с цветя - в знак на признателност венци бяха поднесени от парламентарната група на ПП ГЕРБ и от общинските структури на ГЕРБ в Карлово и Сопот.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).