Кричим се сдоби с нова пречиствателна станция и канализация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:32 / 21.10.2015
1604
Община Кричим успешно приключи проекта за "Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води". Това стана ясно по време на заключителната пресконференция по проекта. 

По този начин почти 100% от домакинствата вече са свързани с канализационната мрежа и отпадъчните води се отвеждат към новата пречиствателна станция.

"Ограничени са авариите и загубите по водопроводната мрежа на територията на град Кричим, в резултат на извършената реконструкция и рехабилитация. Подобрено е и качеството на питейната вода", подчертаха на пресконференция днес кметът на Кричим Атанас Калчев и ръководителят на проекта Иво Стойчев. 

От администрацията в Кричим са убедени, че след успешното изпълнение на проекта, в района ще бъдат привлечени и повече инвестиции. 

"Надявам се, че с реализирането на този проект Кричим ще стане един по-атрактивен за инвеститорите град, защото вече можем да предложим един добре благоустроен град, което всеки инвеститор иска", подчерта председателят на Общинския съвет Анка Хаджиева. 

Проектът е от високо обществено и социално-икономическо значение за населението в Кричим и допринася за изпълнението на Главната стратегическа цел на Оперативна програма Околна среда за "Подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура", както и за поетите от България към Европейския съюз ангажименти в сектор "околна среда".

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейски съюз, от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 год." и от бюджета на община Кричим.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).