Коледен базар на приложните изкуства в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 19.12.2015
2260
За първи път Асеновград ще отвори врати за коледен базар на приложните изкуства, съпътстван с детски тематични работилници. Местни и чужди автори, създатели на съвременно приложно изкуство, ще представят своите произведения в продължение на шест дни в сградата на Туристическия информационен център (Старата община).

"Ще се докоснем до българския фолклор с майстори на чанове и пафти, ще се насладим на фината изработка на ръчно изработени изделия - плетени аксесоари, лети свещи, стъкло, хартиени изделия, бижута от кожа и много коледни идеи, за да може всеки да отнесе в дома си късче неповторима красота и топлина", казват организаторите от "Двореца на твореца".

Освен базар на приложни изкуства се организират детски коледни творчески работилници, в които малчуганите ще творят играчки и украси, ще се запознаят с работата с природни материали с цел опазване на околната среда. 

Те ще работят и с глина, ще рисуват с восък, ще пробват различни видове декориране, както и оригами. Всеки малък творец ще се научи да изработва традиционна българска сурвачка.

Един от акцентите в събитията на Коледния базар в Асеновград е демонстрация и състезание на Националното училище по роботика с инж. Александър Чобанов, който ще покаже на децата как роботите оживяват. За най-умните и креативни ще има изненади. Работилнициата по роботика ще се проведе в събота на 19 декември от 14 часа.

А на 24 декември самият дядо Коледа ще донесе подаръци за децата. "Защо ....то сме добри и вместо да правим бели - учим и творим, пресътворяваме света около нас, за да бъде по-уютно място в което да растем заедно с мечтите си".

В коледния базар намира своето естествено място и една важна благотворителна кауза - за Люси, Мишо и Ники - с любов. Организаторите от "Дворецът на твореца"" призовават отново да подкрепим тримата асеновградчани, за да им дадем сила, смелост и надежда.

"С това събитие искаме да направим първата копка и да поставим първата тухла в основата на изграждането на дворец на творчество и красота в нашия град. Място за създаване и развитие на нови, оригинални и неповторими идеи и обмен на вдъхновение и общ творчески подем"», казват от тандема "Дворецът на Твореца".

Заповядайте от днес до 24 декември в Туристическия информационен център в Асеновград, за да си пожелаем заедно весела и щастлива Коледа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (202):
23.11.2016 Коледен базар отново ще радва пловдивчани - вижте къде
12.03.2016 Премахнаха ледената пързалка от Центъра
01.03.2016 Ледената пързалка прокапа, водата стигна до ул. "Иван Вазов"
13.01.2016 Приключи кампанията "Деца помагат на деца" в "Южен"
13.01.2016 Пловдивчанин пострада след обстрел от римски свещи
11.01.2016 Започна демонтажът на коледната украса по Главната
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).