Кметът на община "Родопи" получи благодарност от руското посолство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:44 / 10.11.2021
2298
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов получи благодарност от  руското посолство и Руския дом в София за опазването на паметниците, увековечаващи събитията от Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г.

Благодарствени писма и паметни сувенири от Руското посолство бяха връчени от старши съветника по културата на посолството Алексей Новосьолов и ръководителя на Руския дом Олга Широкова. Мероприятието се проведе по инициатива на сдружение "Памет 1877 – 1878 г." и неговите организатори Герман и Светлана Шакарбиеви.

Общината беше домакин на изложбата "Хора и паметници. Руско-турската война от 1877-1878 година" с автори  Светлана и Герман Шакарбиеви.Тя показва 10 постера,  посветени на съхранението и опазването на паметници на знайни и незнайни руски войни, загинали по време на Руско-турската освободителна война. В нея са експонирани и описани монументите, които се намират на територията на община "Родопи" - в селата Цалапица, Брестник, Крумово и Белащица и други населени места в областта. Идеята  е  да се популяризират усилията на българите да поддържат руските паметници.

"Жителитe нa община "Родопи" дaвaт пpимep, чe мoжeм дa имaмe oбщи цeннocти и вяpa, паметниците са свидетелство за тpyднитe ypoци нa иcтopиятa .Не знам дали сме достойни за тази чест, но знам, че тя ни задължава", коментира кметът Павел Михайлов.

Събитието  продължи с работна среща, на която бяха обсъдени въпросите за по-нататъшното сътрудничество в областта на културата, в частност, организацията на изложби, кинопрожекции и различни мероприятия на територията на общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).