Кметът на община "Марица" дари заплатата си за благотворителност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:53 / 22.07.2020
2156
Кметът на община "Марица" Димитър Иванов дарява възнаграждението си за благотворителност. Със средствата ще бъдат закупени метални сърца за капачки в 3 села, като първото вече е монтирано в центъра на с. Царацово.

"Още в началото на мандата, заедно с жителите, кметовете на селата и фирмите на територията на община "Марица", поехме ангажимент да поставим по едно метално сърце за събиране на капачки във всяко населено място. По този начин ще мотивираме повече хора да участват в благотворителната акция" , посочи кметът Димитър Иванов.

Инициативата е подкрепена и от местния бизнес, с чието съдействие ще бъдат поставени подобни съдове за събиране на капачки в центъра на всяко едно от 19-те населени места на община "Марица". Периодично събраните капачки ще бъдат предавани за рециклиране, а събраната сума ще послужи за закупуване на кувьози за нуждите на лечебни заведения в страната.

"Апелирам към всеки един жител да допринесе за благотворителната кауза, част от кампанията "Капачки за бъдеще", като събира и изхвърля своите пластмасови капачки, вместо в коша за боклук, в специално поставеното метално сърце. По този начин те ще се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилните отделения в България", призова кметът на община "Марица".

За по-малко от 2 години кампанията "Капачки за бъдеще", подмени най-старите кувьози в 22 общински болници в България. През 2020 г. благотворителната инициатива с мото "Нека помогнем на недоносените бебета в борбата им за живот!" е дарила медицинска апаратура за родилните и детските отделения на още 10 болници.

В кампанията "Капачки за бъдеще" вече се включиха много детски и учебни заведения, фондации, общински учреждения, представители на институции и на бизнеса, както и хора от цялата страна. От създаването на кампанията през 2017 г. досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки.

Статистиката показва, че за година в България се раждат над 6000 недоносени деца.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).