Кметът на Асеновград даде отчет за свършеното през първата година от управлението му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:30 / 12.11.2020
1671
Измина първата година от управлението на д-р Христо Грудев, като кмет на община Асеновград, и неговия екип. От община Асеновград представят свършеното през последните 12 месеца. Въпреки COVID обстановката, стартираха и се реализираха проекти през цялата година. Извършваха се строително-монтажни и рехабилитационни дейности по уличната мрежа и тротоари в града и населените места. Направиха се подобрения в образованието и спорта. Прие се нов Генерален план за организация на движението. На фона на всички изпълнени дейности, припомняме и за милионните задължения и тежкото финансово състояние, в което кметът и екипът му завариха община Асеновград.

Свлачището на пътя към Асеновата крепост

Приключи работата по свлачището на пътя към Асеновата крепост, преди да настъпи зимният сезон. Благоприятните метеорологични условия допринесоха за бързата реализация на проекта. По укрепването бяха изпълнени пилотна система, подпорни стени, анкери, дренажи. Възстановен бе и пътят. Припомняме, че за този обект държавата отпусна средства в размер на около 460 000 лева от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МКВПМС). Срокът за изпълнение на проекта беше в рамките на 90 дни и той бе спазен.

"Нашата идея е да изградим съоръжение, което зауства дъждовните води и тези, от снеготопенето, в безопасни зони. Целта е да не се предизвикват повече свлачищни процеси. Ще изготвим проект и ще кандидатстваме за финансиране отново пред МКВПМС“, каза пред медии кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. Пътят е основен за три планински села – Лясково, Добралък и Яврово. Затова за община Асеновград беше важно бързо да се реши проблемът, преди да е настъпила зимата и да се стигне до инциденти. Важен елемент за икономиката на града е и туристическият обект Асенова крепост, до който дълго време беше забранено да се изкачват автобуси с туристи. Укрепването на свлачището и възстановяването на пътя ще допринесе за увеличаване на туристопотока и ще осигури безопасността и на пешеходци, и на превозни средства, движещи се в двете посоки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).